Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Euranet - 23 Noiembrie

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Crin Antonescu îl va susţine pe Mircea Geoană în confruntarea acestuia cu Traian Băsescu în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Traian Băsescu este cel mai vizibil dintre candidaţii la preşedinţie în Republica Moldova, acolo unde a fost votat de peste 90% din cetăţenii români. România post-electorală e şomeră, scumpă, îndatorată până peste cap şi lipsită de investiţii.

Crin Antonescu îl va susţine pe Mircea Geoană în confruntarea acestuia cu Traian Băsescu în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Este declaraţia fără echivoc a liderului liberal. În schimb social-democratul acceptă varianta Klaus Johannis premier. Dacă actual şef al statului are un plan de rezervă îl întrebăm pe jurnalistul Dan Turturică, redactor-şef România Liberă.

Traian Băsescu este cel mai vizibil dintre candidaţii la preşedinţie în Republica Moldova, acolo unde a fost votat de peste 90% din cetăţenii români. O spune la RFI analistul moldovean Igor Munteanu care crede că scorul mare obţinut de actualul preşedinte nu trebuie pus în legătură directă cu încălzirea relaţiilor dintre Bucureşti şi Chişinău din ultima perioadă.

Românii susţin trecerea la parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Referendumul pe această temă iniţiat de preşedintele Traian Băsescu a fost validat. Care sunt paşii următori pentru ca legislativul să aibă o singură cameră iar numărul senatorilor şi deputaţilor să nu depăşească 300 ne explică Luca Niculescu.

România post-electorală e şomeră, scumpă, îndatorată până peste cap şi lipsită de investiţii. Asta reiese dintr-o analiză a cotidianului "Gândul". Ce spun oamenii de afaceri dar şi sindicatele despre perioada care urmează a aflat Lea Berzuc.