Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 24 Februarie

Comisia Europeană dă în judecată Grecia, după ce autorităţile de la Atena nu au reuşit să recupereze ajutoarele de stat acordate la sute de companii, sub forma de scutiri ilegale de taxe. Italia reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa zonei euro. În ţară ştirea zilei vine dinspre PSD. Partid pe care îl părăseşte Cristian Diaconescu. Noua lege a educaţiei începe să prindă contur.

Comisia Europeană dă în judecată Grecia, după ce autorităţile de la Atena nu au reuşit să recupereze ajutoarele de stat acordate la sute de companii, sub forma de scutiri ilegale de taxe. Între timp Grecia este paralizată de o nouă grevă în semn de protest faţă de măsurile de austeritate pe care le-a anunţat guvernul. Corespondentul RFI la Bruxelles Mihaela Gherghişan vine cu detalii.

Italia reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa zonei euro. Aprecierea vine din partea unui economist canadian, considerat părintele monedei unice europene. El consideră că un plan de salvare a Peninsulei, asemănător cu cel aplicat în cazul Greciei, este imposibil. Ştefan Popescu din Italia vine cu explicaţii în 40 de minute.

În ţară ştirea zilei vine dinspre PSD. Partid pe care îl părăseşte Cristian Diaconescu. Senatorul se va alătura taberei independenţilor. De ce acest gest şi care ar fi efectele asupra carierei şi imaginii sale politice l-am întrebat pe jurnalistul Ion M. Ioniţă, şeful departamentului politic al cotidianului "Adevărul".

Noua lege a educaţiei începe să prindă contur. Iată câteva prevederi: trecerea clasei a IX-a la gimnaziu ca măsură de scădere a abandonului şcolar, simplificarea programei şcolare, schimbarea manualelor şi păstrarea obligativităţii ca directorii de şcoli să nu fie membri de partid. Ascultaţi mai târziu în 40 de minute un interviu Hotnews-RFIi cu ministrul Daniel Funeriu.