Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 24 Mai

Sindicatele se pregătesc de grevă generală, guvernul nu renunţă la asumarea răspunderii pe pachetul de măsuri de austeritate, opoziţia ameninţă cu moţiunea de cenzură. E criză şi totuşi o treime din patroni fac angajări. Unul din trei angajatori reclamă lipsa de oameni în poziţiile-cheie din companie. Sistemul de supraveghere a bolilor transmisibile este în alertă după informarea emisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii privind o epidemie de poliomielită în Tadjikistan. China şi Statele Unite vor colabora pentru a sprijini eforturile Europei de a depăşi criza datoriilor. La Paris, bulevardul Champs-Elysée a fost transformat într-o imensă fermă reprezentând marea diversitate a sectorului agricol şi forestier din Franţa.

Sindicatele se pregătesc de grevă generală, guvernul nu renunţă la asumarea răspunderii pe pachetul de măsuri de austeritate, opoziţia ameninţă cu moţiunea de cenzură. Cam acestea sunt coordonatele următoarelor zile. Sindicaliştii cer în continuare Guvernului să renunţe la diminuarea salariilor şi pensiilor cu 25, respectiv 15 % şi acuză Guvernul de inflexibilitate.

E criză şi totuşi o treime din patroni fac angajări. Unul din trei angajatori reclamă lipsa de oameni în poziţiile-cheie din companie. Veştile bune se opresc însă aici pentru că cei aflaţi în căutarea unei slujbe nu trebuie să se aştepte la salarii foarte mari: majoritatea companiilor au la dispoziţie bugete mai mici decât înainte de criză.

Sistemul de supraveghere a bolilor transmisibile este în alertă după informarea emisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii privind o epidemie de poliomielită în Tadjikistan. Până acum nici o îmbolnăvire nu a fost raportată în România.

China şi Statele Unite vor colabora pentru a sprijini eforturile Europei de a depăşi criza datoriilor. În cadrul Dialogului Strategic şi Economic din capitala chineză, Washington şi Beijing vor discuta şi despre reforma yuanului chinez şi noile tensiuni apărute între cele două Corei.

La Paris, bulevardul Champs-Elysée a fost transformat într-o imensă fermă reprezentând marea diversitate a sectorului agricol şi forestier din Franţa. Dincolo de acest spectacol cu totul unic, se află însă un mesaj al fermierilor francezi. O să aflăm despre ce este vorba în 40 de minute.

Cu puţine filme bune în competiţia oficială, prea puţine vedete şi cu un câştigător care i-a lăsat pe mulţi fără replică, ediţia din 2010 a Festivalului de la Cannes este departe de a fi una clasică iar câştigătorul marelui trofeu Palme d'Or a divizat criticii de film.