Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 25 Februarie

Ucraina ar trebui să fie un "stat european nealiniat". A spus-o joi noul lider de la Kiev, în cadrul ceremoniei de învestire în funcţie. Strategia Dunării, un proiect ambiţios iniţiat de România şi Austria este discutat joi la Budapesta, de şefii de guvern ai statelor care fac parte din bazinul fluviului. Concediul minim de maternitate ar putea fi prelungit de la 14 la 20 de săptămâni şi va fi plătit integral.

Ucraina ar trebui să fie un "stat european nealiniat". A spus-o joi noul lider de la Kiev, în cadrul ceremoniei de învestire în funcţie. Deşi recunoscut pentru orientările sale pro ruse, Viktor Ianukovici lasă să se înţeleagă că nu va încerca să se alieze nici Rusiei dar nici Occidentului. Între timp contracandidata sa în alegeri, premierul Iulia Timoşenko refuză să îşi recunoască înfrângerea. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Strategia Dunării, un proiect ambiţios iniţiat de România şi Austria este discutat joi la Budapesta, de şefii de guvern ai statelor care fac parte din bazinul fluviului. Reuşita acestei iniţiative ar însemna îmbunătăţirea transportului fluvial, protecţia mediului şi dezvoltarea turismului. România ar avea cel mai mult de beneficiat pentru că 1000 din cei 3000 de km ai Dunării trec prin ţara noastră, spune la RFI europarlamentarul PSD Adriana Ţicău, vicepreşedinte al Comisiei de Transport şi Turism din Parlamentul European.

Concediul minim de maternitate ar putea fi prelungit de la 14 la 20 de săptămâni şi va fi plătit integral. Iată ce reiese dintr-un raport aprobat de Comitetul pentru Drepturile Femeii din cadrul Parlamentului European. Documentul încurajează şi introducerea concediului de paternitate pentru statele membre care nu au făcut acest lucru. Detaliile de la Andreea Pietroşel în magazinul european.