Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 25 Mai

Sindicatele şi pensionarii sunt cu ochii pe executiv care urmează să-şi asume răspunderea pe pachetul de măsuri de austeritate. Şi în Italia bate vânt de austeritate. Guvernul de la Roma a decis să limiteze angajările şi salariile în sectorul de stat. România are cel mai scăzut grad de prezenţă în cadrul Parlamentului European, dintre toate cele 27 de state membre, iar activitatea europarlamentarilor români în actuala legislatură este nesatisfăcătoare.

Sindicatele şi pensionarii sunt cu ochii pe executiv care urmează să-şi asume răspunderea pe pachetul de măsuri de austeritate. Nu s-a stabilit o dată exact, miercuri însă urmează să fie adoptată scrisoarea de intenţie către FMI. Şi pe acest fond, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, le cere colegilor din PDL, care au funcţii publice, să renunţe la contractele pe care le au cu statul şi chiar să aleagă între politică şi afaceri. Democrat-liberala va solicita Guvernului şi desfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Şi în Italia bate vânt de austeritate. Guvernul de la Roma a decis să limiteze angajările şi salariile în sectorul de stat. De asemenea vor fi reduse finanţările pentru autorităţile locale. Proiectul vizează economii de 13 miliarde de euro în 2011 pentru reducerea deficitului bugetar.

România are cel mai scăzut grad de prezenţă în cadrul Parlamentului European, dintre toate cele 27 de state membre, iar activitatea europarlamentarilor români în actuala legislatură este nesatisfăcătoare. Sunt datele unui studiu realizat de Institutul European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.

O să mergem în 40 de minute şi la o expoziţie de falsuri industriale, aflăm ce produse sunt cu predilecţie falsificate şi ce pierderi înseamnă asta pentru companii şi de asemenea o să vorbim despre ofensiva franceză a vinurilor pe piaţa asiatică.