Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 26 Mai

Guvernul adoptă scrisoarea pentru FMI – discutăm despre schimbările aduse pe ultima sută de metri documentului dar şi despre planurile sindicatelor. Greva generală rămâne valabilă pe 31 mai. Măsuri dure de austeritate – chiar printre cele mai dure din Europa constată presa franceză. Iar împreună cu Ioana Haşu vom arunca o privire spre alte state comunitare nevoite să recurgă la scăderi de salarii. Parlamentul ungar a adoptat legea care facilitează obţinerea cetăţeniei ungare de către etnicii maghiari din ţările vecine. Iar cu analistul politic de la Chişinău Igor Munteanu vom comenta rezultatele mai multor sondaje de opiniei care îl indică pe Vladimir Voronin.

Guvernul adoptă scrisoarea pentru FMI – discutăm despre schimbările aduse pe ultima sută de metri documentului dar şi despre planurile sindicatelor.

Greva generală rămâne valabilă pe 31 mai – doar că acum o parte din funcţionarii publici şi cadrele didactice anunţă că aceasta va fi pe perioada nedeterminată.

Măsuri dure de austeritate – chiar printre cele mai dure din Europa constată presa franceză. Cum se văd de la Paris măsurile de austeritate de la Bucureşti, vom afla de la Matei Vişniec.

Iar împreună cu Ioana Haşu vom arunca o privire spre alte state comunitare nevoite să recurgă la scăderi de salarii - ba chiar la majorări de impozite.

Parlamentul ungar a adoptat legea care facilitează obţinerea cetăţeniei ungare de către etnicii maghiari din ţările vecine. O decizie ce stârneşte nemulţumirea Slovaciei – ni se va alătura de la Budapeste corespondetul RFI, Laszlo Bihari.

Iar cu analistul politic de la Chişinău Igor Munteanu vom comenta rezultatele mai multor sondaje de opiniei care îl indică pe Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comunist din Republica Moldova câştigător în alegerile prezidenţiale. Întoarce Moldova faţa de la Europa? Igor Munteanu spune că nu!