Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 27 Iulie

Uniunea Europeană îşi prelungeşte cu încă un an misiunea din Georgia. Mandatul comunitar a fost iniţiat după conflictul ruso-georgian de anul trecut. Despre reuniunea de la Bruxelles a miniştrilor de externe din statele europene ne va vorbi corespondentul RFI în capitala belgiană, Mihaela Gherghişan.

Sunt alegeri parlamentare anticipate miercuri, 29 iulie, în Republica Moldova. Un scrutin important pentru parcursul european al celei mai sărace ţări de pe continent. Înainte de alegeri încă, preşedintele Vladimir Voronin vorbeşte de un compromis politic pentru alegerea şefului statului, în timp ce Opoziţia acuză intensificarea acţiunilor de intimidare la care recurg comuniştii.

Fost pompier şi gardă de corp şi fost primar al Sofiei, Boiko Borisov devine premierul Bulgariei. Promite o reformă a sistemului judiciar pentru a-l face mai eficient şi pentru a răspunde criticilor de la Bruxelles, care denunţă în continuare fraudele şi corupţia în folosirea fondurilor europene.

Criza îi orientează pe hoţii din Franţa spre magazinele de bijuterii. Trei sferturi dintre aceştia au antecedente şi provin de la periferia marilor oraşe, restul spărgătorilor sunt din statele fostului bloc comunist.

Moderatori: Anca Năstase şi Ion Stănică