Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 27 Mai

Nu există în acest moment semne că peste trei luni, şase luni sau un an ar putea fi mai bine - Afirmaţia îi aparţine ministrului de finanţe De pensii nu se discută doar în România, în multe ţări din Europa se pune de fapt în acest moment problema reformării sistemului pe ideea mai multă muncă, pensie mai târziu. Cifre îngrijorătoare pentru autorităţile de la Sofia - Petio Petkov ne va spune mai multe. Corespondentul RFI la Berlin, William Totok ne va vorbi despre o statistică demografică surprinzătoare - mai mulţi germani au ales să se mute din ţară. Nu va lipsi nici porţia de cultură: mâine începe la Sibiu Festivalul International de Teatru.

Nu există în acest moment semne că peste trei luni, şase luni sau un an ar putea fi mai bine - Afirmaţia îi aparţine ministrului de finanţe. Sebastian Vlădescu spune că majoritatea incertitudinilor sunt în continuare legate de evoluţia economiei la nivel mondial şi justifică astfel măsurile dure luate de guvern, printre care şi reducerea pensiilor cu 15 la sută.

De pensii nu se discută doar în România, în multe ţări din Europa se pune de fapt în acest moment problema reformării sistemului pe ideea mai multă muncă, pensie mai târziu. Un amplu dosar pe această temă cu Matei Vişniec.

Cifre îngrijorătoare pentru autorităţile de la Sofia - Petio Petkov ne va spune mai multe.

Corespondentul RFI la Berlin, William Totok ne va vorbi despre o statistică demografică surprinzătoare - mai mulţi germani au ales să se mute din ţară. Unii dintre ei au optat chiar pentru România.

Nu va lipsi nici porţia de cultură: mâine începe la Sibiu Festivalul International de Teatru - al treilea ca amploare şi importanţă din lume.