Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 28 Mai

Cum ne va afecta greva generală de luni - cine nu lucrează decât cu o treime din angajaţi şi cine va suspenda total activitatea: funcţionari publici, medici, profesori, politişti, RATB şi Metrorex. Vorbim cu analistul Igor Boţan despre ce şanse sunt ca negocierilor referitoare la Transnistria, în format 5+2, sa fie reluate. Cu Vasile Damian vom discuta despre alegerile legislative din Cehia care se desfăşoară vineri şi sâmbătă în condiţiile în care nu se anunţă un câştigător clar al acestui scrutin. Tot cu Vasile Damian vom discuta despre faptul că Franţa a fost desemnată să organizeze Campionatul European de fotbal din 2016. Astăzi începe TIFF Festivalul Internaţional de Film de la Cluj Napoca.

Numărătoare inversă a început. Cum ne va afecta greva generală de luni - cine nu lucrează decât cu o treime din angajaţi şi cine va suspenda total activitatea: funcţionari publici, medici, profesori, politişti, RATB şi Metrorex.

Vorbim cu analistul Igor Boţan despre ce şanse sunt ca negocierilor referitoare la Transnistria, în format 5+2, sa fie reluate. Un interviu interesant cu analistul de la Chişinău în care vom afla că în ciuda declaraţiilor făcute de miniştrii de externe rus şi moldovean - sunt şanse mici ca Rusia să impună Transnistriei să se aşeze la masa discuţiilor.

Cu Vasile Damian vom discuta despre alegerile legislative din Cehia care se desfăşoară vineri şi sâmbătă în condiţiile în care nu se anunţă un câştigător clar al acestui scrutin.

Tot cu Vasile Damian vom discuta despre faptul că Franţa a fost desemnată să organizeze Campionatul European de fotbal din 2016.

Şi pentru că astăzi începe TIFF Festivalul Internaţional de Film de la Cluj Napoca - organizatorul festivalului, Tudor Giurgiu, ne va spune de ce nu ar trebui să rataţi această ediţie. Pentru cei care nu vor putea ajunge însă la Cluj-Napoca avem o veste bună - filmele pot fi vizionate online.