Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 29 Iulie

Moldovenii sunt chemaţi din nou la urne, a doua oară în mai puţin de patru luni, pentru a-şi alege Parlamentul. Alegerile se desfăşoară într-o atmosferă tensionată, iar analiştii se tem că votul nu va pune capăt perioadei instabile pe care o traversează ţara, în condiţiile în care nici un partid nu pare să obţină suficient de multe locuri în Parlament, pentru a desemna candidatul la succesiunea lui Voronin.

Ca şi la scrutinul precedent, Opoziţia acuză puterea că încearcă să fraudeze votul. Au fost semnalate deja incidente la secţiile de vot. Marian Jean Marinescu, şeful delegaţiei din Parlamentul European care monitorizează alegerile din Republica Moldova ne va spune exact cum stă situaţia.

Se votează şi în România: la Ambasadă şi Consulat. Peste 2000 de persoane, în majoritate tineri, au venit la Bucureşti din toate colţurile ţării pentru a-şi exercita acest drept. Vă prezentăm un reportaj realizat de Andreea Prisăcariu.

Alte subiecte din sumar: una din cele mai faimoase agenţii de presă în domeniul fotografiei şi-a declarat falimentul, în timp ce în Anglia gripa porcină modifică obiceiurile bisericeşti.

Moderatori: Anca Năstase şi Ion Stănică