Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 30 Iulie

În Republica Moldova comuniştii au pierdut majoritatea, Opoziţia a strâns suficiente mandate cât să formeze Guvernul, dar nu 61, necesarul pentru a desemna candidatul la succesiunea lui Voronin. Este clar necesară o coaliţie pentru ca ţara să iasă din instabilitatea politică în care se află. Cine va forma această coaliţie încercăm să aflăm de la corespondentul RFI la Chişinău, Ilona Spătaru.

După alegeri, se va îndrepta Moldova spre est sau spre vest? Ce aşteptări au basarabenii acum de la România? Este pregătit Bucureştiul să ajute Chişinăul? Ne va explica directorul Centrului Român pentru Politici Europene, Cristian Ghinea.

Schimbare la vârful Alianţei Nord-Atlantice. Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, este înlocuit cu fostul premier danez, Anders Fogh Rasmussen. Un cadou pentru talibani, apreciază ambasadorul rus la NATO. Ne va lămuri despre ce este vorba corespondentul RFI la Bruxelles, Mihaela Gherghişan.

Principatul Monaco sfidează criza şi găzduieşte, ca în fiecare vară, celebrul festival “Monte Carlo Sporting Summer Festival”. Acuzaţi în mod regulat că-i plătesc pe artişti peste cota obişnuită a pieţei, organizatorii manifestării dau replica.

Moderatori: Anca Năstase şi Dinu Flămând