Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Euranet - 31 Mai

Luni România a fost în grevă, nici un funcţionar nu a lucrat la ghişeele din administraţia publică, medicii au asigurat numai urgenţele. Şi profesorii au intrat în grevă pe termen nelimitat, totuşi examenul de bacalaureat nu a fost perturbat.Discutăm în 40 de minute şi despre incidentul dintre armata israeliană şi o flotilă propalestiniană care transporta ajutoare spre Fâşia Gaza. La Rostov pe Don unde începe luni seară summitul Uniunea Europeană-Rusia. Unul din 3 români fumează şi peste jumătate din cei care au renunţat s-au reapucat de fumat într-o săptămână. Discutam si despre a XVII-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Sibiu, cel mai mare din România şi al treilea din lume.

Luni România a fost în grevă, nici un funcţionar nu a lucrat la ghişeele din administraţia publică, medicii au asigurat numai urgenţele. Şi profesorii au intrat în grevă pe termen nelimitat, totuşi examenul de bacalaureat nu a fost perturbat. Atenţie însă, marţi metroul nu va circula între 4 dimineaţa şi 12 la prânz, grevă de solidaritate a angajaţilor Metrorex. Autobuzele şi troleibuzele vor avea însă program normal.

Discutăm în 40 de minute şi despre incidentul dintre armata israeliană şi o flotilă propalestiniană care transporta ajutoare spre Fâşia Gaza. Turcia ia poziţie faţă de această ciocnire, în încercarea de a-şi juca influenţa în regiune. Încercăm să vedem care ar putea fi consecinţele acestui incident militar care a devenit unul politic.

Mergem şi la Rostov pe Don unde începe luni seară summitul Uniunea Europeană-Rusia. Moscova şi-ar dori să facă din abrogarea vizelor pentru Europa una din temele cheie ale întâlnirii. Dacă sunt şanse ca ruşii să călătorească liber pe continent aflăm în 40 de minute.

Unul din 3 români fumează şi peste jumătate din cei care au renunţat s-au reapucat de fumat într-o săptămână. Sunt rezultatele unui eurobarometru publicat de Comisia Europeană în contextul Zilei Mondiale fără Tutun.

70 de ţări, 350 de evenimente în 66 de locaţii, 35.000 de spectatori aşteptaţi zilnic, aproape 6 milioane de euro buget. Este, în cifre, a XVII-a ediţie a Festivalului de Teatru de la Sibiu, cel mai mare din România şi al treilea din lume.