Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eurodeputaţii dezbat în plen raportul privind aderarea României la Schengen

Are sau nu şanse România să adere la Schengen în viitorul apropiat? Eurodeputaţii dezbat astăzi, în plen, raportul privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul european de liberă circulaţie. Votul va avea loc mâine.

180 de milioane de euro. Atât oferă Comisia Europeană ca şi compensaţii financiare agricultorilor care au suferit pierderi în urma prăbuşirii vânzărilor de legume şi fructe. Astăzi la Luxemburg a avut loc o reuniune a miniştrilor europeni ai agriculturii.

La Chişinău va fi un tur doi al alegerilor în care se vor înfrunta candidatul comunist Igor Dodon şi actualul primar, liberalul Dorin Chirtoacă. Între timp, preşedintele Federaţiei moldovene de Tenis, Igor Ţurcan, rănit în explozia unei maşini pe o stradă în centrul capitalei, a decedat.

Discutată de ani de zile şi amânată din cauza rezistenţei şefilor din teritoriu, înlocuirea judeţelor cu regiuni devine prioritatea guvernului. În cel mult o lună premierul Emil Boc trebuie să finalizeze proiectul de lege care va schimba în mod radical structura administrativă a ţării.