Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Despre feminitate în mediul de afaceri

Ediţia de astăzi a emisiunii Business on air o închinăm, cum altfel, femeilor antreprenor, intraprenor şi angajate în activităţi ale mediului de afaceri.

Invitatele, prin prisma experienţelor profesionale proprii, au identificat rolul femeii în mediul de afaceri, ca definitoriu psiho-social, fiind forţele motrice care mişcă lucrurile înainte, cu adaptibilitate, răbdare, capacitatea de a risca asumat şi cu voinţa de a privi dincolo de aparenţă şi imperativului momentului,către viitorul generaţiei care vine.

Toate acestea, nepierzand nici din aşa-numitele însuşiri soft-power, inteligenţa emoţională, empatie, caritate, emoţie pozitivă, care definesc feminitatea. Pe termen mediu, societatea românească va deveni suficient de permeabilă pentru a absorbi un lider-femeie, pe o funcţie aleasă în stat, semne în acest sens, par să se vadă deja. Antreprenoriatul rămâne o chestiune de drum ales şi temeraritate, iar forţa şi răbdarea femeilor-antreprenor sau cu funcţii de conducere în companiile româneşti arată că, butada marelui inventator, dar şi antreprenor pur-sânge, Thomas Edison, conform căreia "succesul este dat doar în proporţie de 1% de inspiraţie (geniu, talent nativ, etc),  restul de 99% rămânând a fi transpiraţie" descrie, cum nu se poate mai bine, realitatea prezenţelor feminine în business.

 

Tuturor dumneavoastră, doamnelor mediului de afaceri românesc, echipa Business On Air şi RFI România vă dorim un primăvăratec La Mulţi Ani!

Invitate în studio dna Vali Gheorghiţă, directoare generală a companiei Eco-X şi dna Emanuela Creţu, directoare în cadrul Eurosun Management & Consulting.

 
Emisiunea Business on air din 8 martie 2012