Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


FMI: Preţurile la gaze urmează să fie liberalizate în etape

Preţurile la gaze urmează să fie liberalizate în etape, până în 2013 în cazul companiilor şi până în 2015 în cazul consumatorilor casnici. Anunţul a fost făcut de seful delegaţiei FMI la Bucureşti Jeffrey Franks, la finalul vizitei de monitorizare. Despre efectele acestei măsuri discutăm în emisiunea din această seară.

Grecia ar putea negocia un al doilea program de sprijin european pentru a-şi putea gestiona datoriile, recesiunea împiedicând îmbunătăţirea situaţiei financiare a statului. Pe acest fond agenţia Standard&Poor's a retrogradat ratingul ţării cu două trepte. Grecia este inclusă în categoria "junk" -nerecomandată pentru investiţii- de toate cele trei mari agenţii de rating.

9 mai 1950, ziua de naştere a Uniunii Europene. La acea dată, ministrul francez de Externe, Robert Schuman lansa prima propunere în vederea instituirii unei pieţe comune europene.Dificultăţile prin care trece Uniunea Europeană în ultimul timp, criza economică şi numeroasele sale diviziuni interne pe marginea multor subiecte alimentează în prezent o doză mare de euroscepticism.

La fel ca şi colegii lor români, din ce în ce mai mulţi medici bulgari pleacă să lucreze în străinătate. Numai o treime din absolvenții facultatilor de medicină din Bulgaria rămân să profeseze în țară. Franţa este una din destinaţiile preferate. În 40 de minute un interviu cu doctorul cardiolog Şerban Mihăileanu, preşedinte al asociaţiei medicilor români din Franţa.

Iar dacă sunteţi stăpâni de patrupezi rămâneţi pe recepţie. În această seară un reportaj de la Bruxelles despre un restaurant unde pot servi acelaşi meniu atât căţeii cât şi stăpânii lor.

Emisiunea 40 de minute din 9 mai 2011