Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzaroiu este noul ministru al Muncii

lazaroiu-sebastian-prim-plan.jpg

Sebastian Lăzaroiu este noul ministru al Muncii

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzaroiu este noul ministru al Muncii. Dacă vorbim de omul potrivit la locul potrivit, încercăm să ne lămurim în această seară.

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, a apărut astăzi pentru prima dată în faţa Tribunalului Penal Internaţional de la Haga. El a refuzat să pledeze vinovat sau nevinovat. A susţinut însă că este un om "extrem de bolnav" şi a denunţat "acuzaţiile odioase" formulate la adresa sa.

Numărul îmbolnăvirilor cauzate de bacteria E.Coli pare să se fi "stabilizat", au anunţat specialiştii din Germania, ţara în care s-au înregistrat 17 dintre cele 18 decese provocate de această infecţie. Deşi specialiştii dau asigurări că fructele şi legumele româneşti sunt sănătoase, agricultorii autohtoni se plâng că le-au scăzut vânzările.

Grecia a prezentat calendarul privatizărilor, din care spera să obţină 50 miliarde euro până în 2015, în încercarea de a-şi reduce datoria publică uriaşă şi de a revitaliza economia elenă. Autorităţile de la Atena intenţionează să vândă acţiuni sau să privatizeze complet în jur de 30 de societăţi: porturi, aeroporturi, companii feroviare şi de utilităţi.

Dacă partidele din Alianţa pentru Integrare Europeană de la Chişinău câştigă scrutinul de duminică, 5 iunie, comuniştii vor face un pas înapoi, iar situaţia din Parlament va fi deblocată şi ea. O spune primarul Chişinăului Dorin Chirtoacă. Peste două zile în Republica Moldova au loc alegeri locale. Trebuie aleşi 900 de primari şi 12.000 de consilieri locali.