Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grevă generală de o zi în Grecia dublată de ample proteste

grecia-protestas-plaza.jpg

Grevă generală de o zi în Grecia dublată de ample proteste

S-au înregistrat ciocniri violente între manifestanţi şi forţele de ordine. Protestele au loc în timp ce creditorii ţării, Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, dezbat eventualitatea unui al doilea ajutor financiar pentru Atena.

Agenţiile de rating, între care Standard&Poors care ieri nota Grecia cu cel mai slab calificativ economic posibil, intră în vizorul Uniunii Europene. Cei 27 vor să impună reguli mai stricte instituţiilor de evaluare financiară. Bruxelles ar vrea chiar să-şi înfiinţeze propria agenţie de profil.

Astăzi se împlinesc patru luni de când a început revolta populară din Libia împotriva regimului Gaddafi. În ciuda presiunilor internaţionale şi a intervenţiei aeriene aliate, dictatorul de la Tripoli rămâne pe poziţii. Europenii trag nişte concluzii nu tocmai optimiste din această criză, între altele că nu dispun de capacităţi militare suficiente pentru a face faţă unui astfel de conflict.

Guvernul francez este îngrijorat de discursurile apocaliptice care prezic sfârşitul lumii anul viitor. Un raport al executivului de la Paris avertizează că astfel de alerte cresc riscul   unor comportamente deviante.

Şi… moment multaşteptat de adepţii faimosului revoluţionar Che Guevara. În scurt timp va fi publicat jurnalul de luptă al celebrului luptător sud-american.