Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul amână pentru miercuri adoptarea formei finale a legii salarizarii unitare

Potrivit actului normativ, bugetarii ar putea recupera anul viitor 15% din procentul de 25 pierdut în vara acestui an. În aceeaşi lege executivul propune un salariu minim de 670 de lei.Ucraina face un prim pas către o circulaţie libera prin Europa pentru cetăţenii săi, ajungând la un acord, la Bruxelles, asupra unui calendar care detaliază eforturile ce trebuie întreprinse în acest sens.

Guvernul amână pentru miercuri adoptarea formei finale a legii salarizarii unitare. Marţi va avea loc o şedinţă a Consiliului Economic şi Social în care va fi dezbătut proiectul legii. Se aşteaptă de la acest organism un aviz consultativ. Potrivit actului normativ, bugetarii ar putea recupera anul viitor 15% din procentul de 25 pierdut în vara acestui an. În aceeaşi lege executivul propune un salariu minim de 670 de lei.

Legea educaţiei, poveste fără sfârşit! Proiectul de act normativ a fost retrimis la Comisia de specialitate din Senat. Motivul: senatorii din comisie au lucrat în weekend fără aprobarea Biroului Permanent. În varianta pe care lucrează senatorii istoria şi geografia României ar urma să fie studiate în limba română. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Ucraina face un prim pas către o circulaţie libera prin Europa pentru cetăţenii săi, ajungând la un acord, la Bruxelles, asupra unui calendar care detaliază eforturile ce trebuie întreprinse în acest sens. Est vorba de controlul la frontiere, imigraţia, politica de acordare a azilului politic, securitatea şi protecţia documentelor.

Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional au convenit să acorde Irlandei un împrumut de urgenţă de maximum 90 miliarde euro. Asta în timp ce guvernul de la Dublin finalizează un buget de austeritate. Obiectivele acestui plan vizează soluţionarea crizei bancare şi reducerea deficitului bugetar din Irlanda.