Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul ar putea impozita cu încă 16% salariile de peste 4500 de lei ale bugetarilor

Câţi salariaţi vor fi afectaţi, în care sectoare lucrează şi cât ar putea  strânge statul prin acest impozit vă spunem în această seară. Dacă guvernul de la Bucureşti taxează suplimentar salariile mari ale angajaţilor la stat, guvernul francez plafonează salariile directorilor companiilor de stat.

Aceştia vor avea un venit de  cel mult de 20 de ori mai mare faţă de salariul  celui mai prost plătit angajat din firma respectivă. Măsura se va aplica şi contractelor în curs.
Încă o lovitură pentru Spania. Guvernatorul băncii centrale, Miguel Angel Ordonez, va demisiona pe 10 iunie, cu o lună înainte de expirarea mandatului, în timp ce autorităţile de la Madrid încearcă să restaureze credibilitatea instituţiei pe fondul celei mai grave crize bancare din istoria ţării.
Curtea Supremă, cea mai înaltă jurisdicţie britanică, a decis că fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, poate fi extrădat în Suedia, unde este vizat de un mandat de arestare într-un caz de viol şi agresiune sexuală. Avocaţii săi au obţinut însă în mod neaşteptat un termen de 14 zile pentru a prezenta o cerere de redeschidere a dosarului.
A început sărbătoarea cărţilor la Romexpo. S-a deschis Salonul de Carte Bookfest 2012, invitată de onoare este Franţa. În 40 de minute un interviu cu preşedintele manifestării.

Emisiunea 40 de minute din 30 mai 2012