Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul va continua procedura asumării răspunderii pe Legea Educaţiei

Este interpretarea premierului Emil Boc la motivarea publicată vineri de Curtea Constituţională. Dacă România ratează intrarea în Spaţiul Schengen anul viitor, momentul ar putea fi amânt cu câţiva ani. Summitul G20 al celor mai puternic dezvoltate economii ale lumii plus statele emergente s-a încheiat. Liderii planetei au convenit crearea unui set de indicatori care să semnaleze din timp riscul producerii unei crize economice.

Este interpretarea premierului Emil Boc la motivarea publicată vineri de Curtea Constituţională. Instanţa spune că asumarea răspunderii este neconstituţională dar că pe de altă parte nu poate interveni în conflictul dintre Guvern şi Parlament.

Dacă România ratează intrarea în Spaţiul Schengen anul viitor, momentul ar putea fi amânt cu câţiva ani. O spune la RFI consilierul prezidenţial pentru afaceri europene Leonard Orban. Între timp, poziţia exprimată de secretarul de stat francez Pierre Lellouche este asumată de Ministerul de Externe de la Paris.

Summitul G20 al celor mai puternic dezvoltate economii ale lumii plus statele emergente s-a încheiat. Liderii planetei au convenit crearea unui set de indicatori care să semnaleze din timp riscul producerii unei crize economice. Asta în condiţiile în care, oficialii europeni din G20 au participat, tot la Seul, la o întâlnire de urgenţă privind datoriile Irlandei.