Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Despre high-tech business, cu dragoste şi credo în identitatea noastră culturală

Oferta ediţiei de astăzi este, dacă ar fi să o rezumăm în doar câteva cuvinte, statuidedaci.ro şi romanianletters.ro, povestite de intiatorul şi agregatorul  echipelor de entuziaşti care le aşează în ciberspaţiu, zi de zi, antreprenorul şi managerul de companie de software, Florin Pârlea. 

Găsesc că, mai sugestiv decât orice alt excurs despre Ziua Naţională, aşez aici un crâmpei din credo-ul echipei romanianletters.ro: "Noi credem că România e o îmbinare de oameni şi locuri, tradiţii şi mâncăruri, vinuri şi istorii. Dacă vreţi, e o îmbinare de arome. Arome care nu ne fac mai buni sau mai răi decât alte popoare, dar ne fac, cu siguranţă, unici. Romanian Letters îşi propune să descopere aceste arome şi să reamintească tuturor de existenţa lor. Astfel, sperăm să ne găsim împreuna propria identitate."

 

 

Cât de inedită este orientarea către o specie mai aparte a antreprenoriatului, cel direcţionat către studiul istoriei vii, ca iniţiativa izvorâtă din mediul de afaceri, de la antreprenori şi specialişti în tehnologiile momentului, dar şi cât ar trebui să însemne astăzi recursul la identitatea noastră culturală, aflăm dintr-un dialog de excepţie, la Business ON AIR.

Invitat: Florin Pârlea, directorul general al Gemini Solutions

Emisiunea Business on air din 29 noiembrie 2012