Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hosni Mubarak riscă pedeapsa capitală!

Procurorul tribunalului din Cairo care-l judecă pe fostul preşedinte egiptean a cerut pedeapsa maximă - adică pedeapsa cu moartea - împotriva fostului lider, răsturnat de la putere în luna februarie anul trecut.

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis să reducă cu 0,25 puncte procentuale rata dobânzii de politică monetară, de la 6% la 5,75% pe an, şi să menţină nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii. Reducerea ratei dobânzii de politică monetară se aplică începând de mâine.

Românii sunt printre cei mai nemulţumiţi europeni în privinţa economiei naţionale. Un sondaj Eurobarometru arată că nouă din zece români considerã că situaţia este “rea”, în timp ce în Grecia procentajul ajunge la 99% din populaţie.

Principalele 40 de firme franceze, cele care formează indicele bursier parizian CAC40, au grijă de acţionarii lor. În ciuda crizei, starurile bursei  îşi vor răsfăţa acţionarii dându-le circa 37 de miliarde de euro.

Vorbim despre un subiect care a inflamat dezbaterile finalului de an trecut şi rămâne de mare actualitate în România – noua lege a sănătăţii. Documentul e în dezbatere publică, după lansarea de la final de decembrie, şi aduce modificări substanţiale în ce priveşte asigurările sociale, medicina primară, administrarea şi organizarea spitalelor.

Pentru a doua oară în câteva zile, specialişti francezi sunt reuniţi la ministerul francez al sănătăţii. În centrul atenţiei, din nou implanturile mamare de tip PIP. După ce luna trecută guvernul de la Paris a decis să le recomande tuturor femeilor - 30 de mii în Franţa - cărora li s-au implantat astfel de proteze să şi le scoată, astăzi se va studia cronologia scandalului. 

Emisiunea 40 de minute din 5 ianuarie 2011