Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Igloo de vară

coperta126.jpg

Igloo de vară

Noul număr al revistei Igloo - habitat & arhitectură lansează pe coperta sa surprinzătoarea clădire Casa das Histórias Paula Rego din Cascais/Portugalia, proiect al arhitectului Eduardo Souto de Moura.

Proiectul se distinge în peisaj prin două structuri piramidale şi prin pigmentul roşu al betonului iar spiritul său contemporan trage cu ochiul la câteva aspecte ale arhitecturii istorice a regiunii. Prezent la București în cadrul ROCAD, Convenţia Romană de Arhitectură şi Design, celebrul arhitect portughez a fost numit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”.
Tot luna aceasta Igloo media l-a invitat la Bucureşti pe renumitul arhitect danez Jan Gehl la conferința de lansare a cărții „Orașe pentru oameni”, o lucrare de referință pentru toți cei interesați de evoluția spațiului urban contemporan. Un veteran al proiectării urbane, Jan Gehl a dovedit o înțelegere profundă a modului în care folosim orașul, iar „Orașe pentru oameni”, cea mai recentă carte a sa, grupează toate cunoștințele dobândite de-a lungul carierei pentru îmbunătățirea spațiilor urbane și a calității vieții în orașe.

 
Mihaela Dedeoglu în dialog, în studio, Viorica Buică, redactor şef Igloo și cu Adrian Ciocăzanu, director executiv Igloo Media