Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Îngrijorările privind extinderea crizei din zona euro trimite cursul de referinţă la maximul anului

cursul-euro.jpg

Îngrijorările privind extinderea crizei din zona euro trimite cursul de referinţă la maximul anului

Îngrijorările privind extinderea crizei din zona euro trimite cursul de referinţă la maximul anului, 4,28 lei pentru un euro. Din aceeaşi cauză, la rândul ei, moneda unică a coborât în raport cu dolarul american, până la cel mai mic nivel din ultimele şase luni.

Între timp miniştrii de finanţe din zona euro continuă discuţiile pe tema situaţiei financiare a Greciei şi mai ales a  Italiei. Peninsula a intrat pe lista neagră a investitorilor, care se tem că ţara va fi următoarea victimă a crizei datoriilor suverane. Pachetul de măsuri de austeritate care trebuie adoptat creează disensiuni în guvernul de la Roma, între premier şi ministrul de finanţe.

"Trebuie să ştii să închei un război". A spus-o preşedintele Nicolas Sarkozy în Afganistan anunţând astfel că Franţa va retrage o mie de soldaţi din teatrul de operaţiuni până la sfârşitul anului viitor.

Atenţie şoferi! Amenzile încasate în orice stat al Uniunii Europene va vor sosi acasă, în plic. Parlamentul European a adoptat o directivă care va permite statelor membre să-şi acceseze reciproc bazele cu datele autovehiculelor, astfel încât conducătorii auto amendaţi într-un stat membru şi care au maşina înregistrată în alt stat membru, să poată fi identificaţi.

De la 1 septembrie producătorii de fast-food din Ungaria vor plati o taxă suplimentară. Aceeaşi plată va fi suportată şi de producătorii de băuturi care conţin cantităţi mari de zahăr, sare, carbohidraţi sau cofeină. Comercianţii care vând mai puţin de 50 de litri sau 50 de kilograme de produse ce intră sub incidenţa taxei vor fi scutiţi de aceasta.