Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Italia cere ajutor de la CE pentru a gestiona valul de imigranţi ilegali tunisieni

tunisia-imigranti-tunisieni-italia-reuters-antonio-parrinello.jpg

Imigranţi tunisieni, pe insula italiană Lampedusa (Foto : Reuters / Antonio Parrinello)

Italia a cerut Comisiei Europene un ajutor în valoare de o sută de milioane de euro şi extinderea rolului Frontex, agenţia de supraveghere a frontierelor europene, în faţa valului de imigranţi ilegali tunisieni. Europarlamentarul Renate Weber ne spune cât de pregătită e Uniunea Europeană să gestioneze astfel de crize.

Proces imediat împotriva premierului italian Silvio Berlusconi în afacerea Rubygate. Il Cavaliere va fi obligat să se prezinte în persoană în faţa magistraţilor, prima înfăţişare fiind pe 6 aprilie. Berlusconi  este acuzat de relaţii cu o prostituată minoră şi abuz în funcţie.

Amendă record de 63 de milioane de euro pentru cei mai importanţi doi jucători de pe piaţa telefoniei mobile din România: Vodafone şi Orange. Ambii operatori au fost găsiţi vinovaţi de abuz de poziţie dominantă într-o investigaţie a Consiliului Concurenţei declanşată acum patru ani.

Parlamentul European şi statele membre au ajuns la un acord definitiv cu privire la un regulament care va da dreptul la despăgubiri pasagerilor care călătoresc cu autobuzul şi ale căror curse au întârzieri sau sunt anulate.  Vă dăm toate detaliile în această seară.

Europenii au mers mai puţin la film anul trecut, nu însă şi românii, pentru că la noi în ţară s-a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a vânzărilor de bilete din toate statele comunitare.

 
Emisiunea 40 de minute din 15 februarie