Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Iulian Fota:Daca exista o teama la Moscova, aceasta este legata mai degraba de superioritatea ideologica a Occidentului si de soft-power-ul pe care acesta il exercita

iulian-fota-20100222194710.jpg

Iulian Fota in studioul Hotnews

Victor Ponta este noul preşedinte al PSD, câştigând la diferenţă de câteva zeci de voturi în faţa lui Mircea Geoana. Ce semnificaţii are reacţia Rusiei la anunţul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România?

Victor Ponta este noul preşedinte al PSD, câştigând la diferenţă de câteva zeci de voturi în faţa lui Mircea Geoana. Cum s-a văzut Congresul PSD de către unul dintre participanţii la Congres care a şi candidat la funcţia de vicepreşedinte? Cum va evolua PSD sub Victor Ponta, un apropiat al lui Adrian Năstase, şi cât afectează unitatea partidului demisiile anunţate după Congres? Incercam sa aflăm răspunsurile de la Alin Theodor Ciocârlie, fost senator PSD şi, în prezent, purtător de cuvânt al departamentelor profesionale din partid.

Ce semnificaţii are reacţia Rusiei la anunţul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România? Ce implicaţii pe termen lung are decizia CSAT din 4 februarie, de a aproba invitaţia adresată României de preşedintele american, Barack Obama, de a participa la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă? Răspunsurile le vom afla de la Iulian Fota, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, invitatul lui Dan Tăpălagă la Discutia de Luni.