Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Laura Codruta Kovesi despre cazul Sergiu Bahaian: Victimele erau ucise pentru ca au cerut bani in plus

laura-codruta-kovesi-studioul-hotnewsro-20100118202541.jpg

Laura Codruta Kovesi in studioul HotNews

Invitata lui Dan Tăpălagă la emisiunea Discuţia de Luni a fost Laura Codruța Kovesi, Procurorul General al României. Dan Tăpălagă şi Laura Codruța Kovesi au discutat despre noile cazuri intrate sub ancheta DIICOT.

Invitata lui Dan Tăpălagă la emisiunea Discuţia de Luni a fost Laura Codruța Kovesi, Procurorul General al României. Dan Tăpălagă şi Laura Codruța Kovesi au discutat despre noile cazuri intrate sub ancheta DIICOT.

Laura Codruta Kovesi despre cazul Bahaianu: Eram obişnuiţi ca grupările de crimă organizată să acţioneze în modul clasic. De pildă, la infracţiuni economico-financiare nu aveam şi infracţiuni de violenţă. Dar, se pare că în ultima perioadă de timp aceste grupări se specializează, îşi diversifică activitatea şi, iată că şi pe acest domeniu asistăm la infracţiuni de violenţă. Sigur, avem infracţiuni de omor care sunt comise cu cruzimi, însă în acest mod care are caracter de continuitate, de permanentă, asistăm la o premieră.

Alt caz: tot în week-end, în urma unor descinderi în forță la Brașov şi Iași, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din cadrul Parchetului General a pus sub învinuire 30 de persoane din așa numitul clan al Cordunenilor, printr-o desfășurare de forţe fără precedent.

Sunt situaţii în care aceste grupuri organizate au fost monitorizate şi un an de zile. Să dovedeşti activitatea infracţionala a 40 de persoane nu este un lucru uşor. Majoritatea acestor grupări sunt grupări violente. Nu găsim toată ziua martori sau persoane dispuse să dea declaraţii. Sunt grupuri organizate ermetice, e foarte greu să pătrunzi. De exemplu, în cazul Ciorogârla (n.r. cazul armelor furate) a fost foarte greu să te apropii de membrii grupării, pentru că erau patru persoane care vorbeau ei între ei, fără să permită altor persoane să se apropie, să ia parte la deciziile lor. Astfel de cazuri nu se pot rezolva în două sau trei săptămâni.