Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Legea educaţiei este constituţională

curtea-constitutionala-logo.jpg

Curtea Constituţională avizează legea educaţiei.

Aşa a decis marţi Curtea Constituţională care a stabilit aşadar că noul act normativ, adoptat prin asumarea răspunderii guvernamentale, nu încalcă legea fundamentală. Franţa se alătură ţărilor europene care critică noua lege a presei din Ungaria.

Curtea Constituţională a stabilit aşadar că noul act normativ,  adoptat prin asumarea răspunderii guvernamentale,  nu încalcă legea fundamentală.  În 40 de minute vă reamintim care sunt principalele prevederi ale acestei atât de contestate legi.

Franţa se alătură ţărilor europene care critică noua lege a presei din Ungaria. Pe de altă parte Comisia Europeană cere explicaţii suplimentare din partea guvernului maghiar în legătură cu reglementările, comparate de presa americană cu cenzura comunistă.

Wikileaks loveşte din nou! Franţa este ţara europeană cea mai activă în materie de spionaj industrial, depăşind chiar şi alte megaputeri precum Rusia şi China. Informaţia a apărut într-un cotidian norvegian care citează note diplomatice obţinute de celebra pagina electronică specializată în dezvăluiri. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Reforma sistemului monetar internaţional. Este cea mai mare ambiţie a preşedintelui Nicolas Sarkozy care a preluat din noiembrie trecut preşedinţia G20.  Dacă şeful de la Elysee, a cărui cotă de popularitate a coborât simţitor, va reuşi să facă dovada unei preşedinţii G20 reuşite, acest lucru i-ar putea aduce puncte electorale în contextul campaniei din 2012.

 
Emisiunea 40 de minute din 4 ianuarie 2011