Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Legea pensiilor contestată la Curtea Constituţională de PNL

O noua zi de proteste in Capitala. Astazi au manifestat in Piata Victoriei sindicalistii de la Cartel Alfa, Proteste si in Franta fata de prevederile legii pensiilor. Cel mai disputat amendament vizeaza cresterea varstei de pensionare de la 60 la 62 de ani si Sondaj CSOP: 61% dintre romani au o perceptie pozitiva asupra comunismului.

Opoziţia atacă din toate direcţiile legea pensiilor. Social-democraţii au pregătit deja terenul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, dacă acesta va promulga controversatul act normativ. Între timp, legea este atacată şi de PNL la Curtea Constituţională.

Din nou proteste în centrul Capitalei. După ce miercuri sindicaliştii de la CNSLR Frăţia au sfârşit prin a se îmbrânci cu jandarmii, joi au pichetat Palatul Victoria angajaţi din sănătate, educaţie şi asistenţă socială afiliaţi la Cartel Alfa. Aceleaşi motive de nemulţumire: tăierea salariilor şi concedierile. Vice-preşedintele Cartel Alfa, Petru Dandea spune la RFI că sindicaliştii sunt la un pas de greva generală.

Noi proteste şi în Franţa! Sindicatele sunt împotriva proiectului de reformă a pensiilor, care prevede printre altele majorarea vârstei minime de pensionare de la 60 la 62 de ani. Documentul a trecut de camera inferioară a parlamentului de la Paris şi urmează să fie dezbătut în Senat.

Vă dăm detalii în emisiunea din această seară şi despre vizita preşedintelui Traian Băsescu la Sofia şi încercăm şi o explicaţie a faptului că peste 60% dintre români au o percepţie pozitivă asupra comunismului.

Turismul feroviar marchează o nouă pagină a istoriei sale. Un tren de lux a plecat joi dimineaţă din Moscova cu destinaţia Nisa. Voiajul între capitala rusă şi celebra localitate de pe Coasta de Azur va dura două zile. Cât costă un bilet vă spunem în această seară.

 

 
40 de minute cu Anca Năstase şi Vasile Damian