Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liberalii şi conservatorii şi-au oficializat Alianţa de Centru Dreapta

În tabăra PNL trei membri s-au pronuntat împotrivă, Calin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Adriana Săftoiu.Întreaga clasă politică franceză condamnă atacul terorist de sâmbătă din Niger, soldat cu moartea a doi tineri francezi. Ministrul Apărării, Alain Juppé este aşteptat luni în capitala nigeriană.

Liberalii şi conservatorii şi-au oficializat alianţa anunţată încă de la mijlocul săptămânii şi denumită Alianţa de Centru Dreapta. În tabăra PNL trei membri s-au pronuntat împotrivă, Calin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Adriana Săftoiu. Senatorul PNL Raymond Luca a fost primul membru al partidului care s-a manifestat contra acestei alianţe. Un interviu în emisiunea din această seară.

ÎIntreaga clasă politică franceză condamnă atacul terorist de sâmbătă din Niger, soldat cu moartea a doi tineri francezi. Ministrul Apărării, Alain Juppé este aşteptat luni în capitala nigeriană, pentru întâlniri cu responsabilii africani dar şi pentru a lansa un apel la calm către comunitatea franceză din această ţară.

Între timp, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy începe luni o vizită de lucru la Washington. Deplasarea liderului de la Elysee în SUA are loc cu două săptămâni înainte ca Franţa să preia preşedinţia G20, a grupului celor mai bogate ţări şi a statelor în curs de dezvoltare. Pe larg în 40 de minute.

Alegătorii din Sudan votează într-un referendum care ar putea duce la secesiunea celei mai mari ţări din Africa. Circa patru milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne timp de o săptămână într-un scrutin care pune în discuţie graniţele moştenite din perioada colonială. Subiectul în emisiunea din această seară.

Emisiunea 40 de minute din 10 ianuarie 2011