Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liderii coaliţiei caută o solutie pentru rezolvarea situaţiei din Libia

libia.png

Libia

Prima reuniune a "grupului de contact" privind situaţia din Libia începe marţi la Londra. La discuţii participă peste 40 de ţări şi organizaţii.

România a ajuns la minimul de salariaţi din ultimii 50 de ani, puţin peste 4 milioane de angajaţi în condiţiile în care în 1990 numărul acestora era dublu. O analiză a Ziarului Financiar arată că deşi şomajul scade, numărul de salariaţi nu creşte. O explicaţie ar fi: munca la negru. Discutăm în emisiunea din această seară.

În Franţa partidul de guvernământ traversează o adevărată criză, pe fondul neînţelegerilor dintre liderii formaţiunii. Un moment dificil, mai cu seamă că se produce imediat după înfrângerea electorală de duminică, când Frontul Naţional a obţinut peste 11% din voturi la alegerile cantonale.

Uniunea Europeană mai deschide un front în lupta cu poluarea şi intenţionează ca din 2050 să interzică circulaţia autoturismelor în oraşe. Reacţiile nu au întârziat să apară. Asociaţia Şoferilor din Marea Britanie a respins propunerea, considerând-o "nebunească şi dezastruoasă din punct de vedere economic".

 
Emisiunea 40 de minute din 29 martie 2011