Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Necolaiciuc revine în ţară

mihai-necolaiciuc.jpg

Mihai Necolaiciuc

Fostul director general al CFR Mihai Necolaiciuc revine în ţară, la peste patru ani de când a fost dat în urmărire generală. El urmează să fie judecat pentru fraude de peste 50 de milioane de euro, în detrimentul Companiei Naţionale a Căilor Ferate.

După ce ieri spunea că îşi va da demisia doar dacă se va constata că este vorba de un conflict demonstrat în termeni juridici, astăzi Ioan Botiş a demisionat din funcţia de ministru al Muncii. Cum comentează puterea, ce spune opoziţia dar şi cine l-ar putea înlocui la minister vă spunem în această seară.

Bate vânt de campanie electorală în Rusia. Premierul Vladimir Putin a lăudat astăzi în faţa Parlamentului, lupta dusă de Guvernul său împotriva crizei mondiale. Cu acest discurs, consideră analiştii, Putin vrea să lanseze campania electorală a partidului său, Rusia Unită, pentru alegerile legislative din decembrie, care vor fi urmate patru luni mai târziu de prezidenţiale.

În Libia situaţia pe teren rămâne "dificilă şi confuză", după cum spune ministrul francez de externe Alain Juppé. Rebelii cer tot mai insistent o intervenţie aliată terestră, ipoteză pe care occidentalii o resping deocamdată. În schimb, ofiţeri francezi au fost trimişi în misiune pe lângă Consiliul naţional de tranziţie libian.

 
Emisiunea 40 de minute din 20 aprilie 2011