Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Geoană a fost suspendat din PSD

mircea-geoana.jpg

Mircea Geoană

În ceea ce priveşte poziţia de preşedinte al Senatului, el continuă să fie sprijinit de partid.

Mircea Geoană a fost suspendat din PSD timp de 6 luni. În ceea ce priveşte poziţia de preşedinte al Senatului, el continuă să fie sprijinit de partid. În 40 de minute un comentariu pe acest subiect de la jurnalistul Adevărul, Ion M. Ioniţă.

Discutăm şi pe marginea declaraţiei pe care a făcut-o preşedintele Traian Băsescu la întâlnirea cu reprezentanţii coaliţiei. A spus şeful statului că este sceptic cu privire la aderarea României la Schengen. De ce, încercăm să ne lămurim în 40 de minute.

Kosovarii au votat ieri pentru reînnoirea parlamentului de la Pristina. Potrivit rezultatelor încă parţiale, formaţiunea premierului Hashim Thaci a ieşit în frunte în urma acestui prim scrutin organizat după proclamarea independenţei, în februarie 2008. Victoria nerecunoscută de adversari lui Thaci riscă să ducă zona în impas. De ce aflaţi în 40 de minute.

Grecia fierbe. Bugetarii, dar şi angajaţii din privat organizează mitinguri şi greve toată săptămâna. Tabloul complet al protestelor, de la corespondentul RFI Monica Chihaia.

Primăria pune buldozerul pe monumentele istorice. Tot mai multe imobile de patrimoniu sunt dărâmate în Capitală, fără avizul Ministerului Culturii. Despre plângerea penală pe care mai multe ONG-uri o vor înainta împotriva primarului Sorin Oprescu, vă spunem în emisiunea din această seară.

 
Emisiunea 40 de minute, 13 decembrie 2010