Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Moneda euro s-a apreciat pe pieţele asiatice

Moneda euro s-a apreciat puternic astăzi pe pieţele asiatice, pe fondul aşteptărilor că Grecia nu va ieşi din zona euro. Cele mai recente sondaje arată că alegerile din iunie vor fi câştigate de partidele care susţin măsurile de austeritate convenite cu UE şi FMI.

O schimbare de optică a electoratului grec. Cum se explică, ne lămurim în această seară.

Michael Haneke, câştigătorul Palme d'Or şi Cristian Mungiu şi-au împărţit lumina reflectoarelor la finalul festivalului de Film de la Cannes. Cu pelicula “După dealuri”, regizorul român s-a clasat însă pe locul al doilea în competiţie şi a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu. Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au obţinut premiul pentru interpretare.   
Continuă scandalul legat de reînhumarea rămășițelor pământești ale scriitorului ungur Nyiro Jozsef la Odorheiu Secuiesc. Președintele Parlamentului Ungariei declară că Guvernul României se comportă necivilizat și barbar pentru că a refuzat reinhumarea, în replică premierul Victor Ponta critică implicarea oficialului ungar în campania electorală a extremiștilor maghiari din România.

 
Emisiunea 40 de minute din 28 mai 2012