Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Negocieri la Bruxelles pe viitorul buget al Uniunii

La Bruxelles miniştrii afacerilor europene discută despre bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2020. Ministrul Leonard Orban spune că verificările Comisiei Europene pe POSDRU, pentru care există riscul suspendării, nu au fost definitivate.

Vă reamintesc, dacă neregulile nu vor fi remediate există riscul că România să piardă 100 de milioane de euro în acest an şi peste un miliard în 2013.

Occidentalii îşi retrag rând pe rând responsabilii diplomatici din Siria. Startul l-a dat Franţa iar măsura vine ca urmare a masacrului comis săptămâna trecută la Hula când pste 100 de civili au fost omorâţi. Jumătate erau copii. Între timp o reuniune secretă a opoziţiei siriene a avut loc în Bulgaria. Avem detalii de la corespondentul RFI la Sofia Petio Petkov. 
Un apel în favoarea Greciei, semnat de o serie de personalităţi şi intelectuali cu greutate a apărut în ziarul Le Monde. "Europa unită este un vis, austeritatea şi respingerea imigrantului sunt un coşmar", aceste este mesajul semnatarilor. Discutăm pe larg în 40 de minute.
Peste un sfert dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei. Este concluzia unui raport UNICEF, potrivit căruia aceeaşi situaţie se înregistrează şi în Statele Unite.  Ţările nordice sunt fruntaşe în lupta cu sărăcia care îi afectează pe copii.
Doar premiile atrag atenţia asupra filmelor româneşti. O spune la RFI regizorul Cristian Mungiu premiat la Cannes pentru pelicula "După Dealuri". Filmul va fi difuzat pe marile ecrane din România abia din toamnă. În 40 de minute un interviu cu Cristian Mungiu.

 
Emisiunea 40 de minute din 29 mai 2012