Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Negocieri dure înainte de anunţul oficial privind componenţa cabinetului Ponta II

Finanţele şi Economia se sparg ca să se împartă frăţeşte între partidele componente ale USL. Pe de altă parte apar ministerul pentru diaspora dar şi ministerul pentru proiecte de infrastructură. Imediat vă spunem numele vehiculate.

Pe 31 decembrie expiră termenul acordat de FMI până la care toate companiile de stat trebuie să aibă management privat. Însă controlul politic pare greu de înlăturat.  Deşi ministerele economiei şi transporturilor au cheltuit milioane de euro pentru recrutarea de directori independenţi la firmele din subordine, din aproape 60 de companii, doar câteva au manageri privaţi.

Delincvenţa din Franţa provoacă o nouă polemică. Ziarul Le Figaro publică şi analizează numărul de crime şi delicte comise luna trecută în Hexagon. “Cifrele explodează” consată cotidianul conservator în timp ce ministrul de interne, socialistul Manuel Valls, susţine că pentru o imagine precisă a fenomenului ar trebui făcute analize pe perioade mai îndelungate.

Au trecut 22 de ani de când Zidul Berlinului nu mai desparte cele două Germanii. Estul şi Vestul rămân totuşi separate în special de nivelul de dezvoltare dar şi de mentalitatea cetăţenilor, de nivelul de trai şi de obiceiurile de consum.

Emisiunea 40 de minute din 18 decembrie 2012