Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi manifestaţii în mai multe oraşe siriene

Forţele de securitate au deschis focul asupra oamenilor. Câteva mii de persoane au ieşit din nou în stradă, deşi preşedintele Bashar al-Assad a aprobat anularea stării de urgenţă, în vigoare din 1963. Opoziţia consideră însa că această măsură este insuficientă.

Crucea Roşie ungară a evacuat sute de romi dintr-un sat după ce o grupare de extremă-dreapta s-a mutat în localitate pentru a desfăşura o serie de exerciţii paramilitare. Organizaţia ultranaţionalistă a efectuat în ultimele săptămâni, patrule în zonele locuite de etnici romi, susţinând că este "datoria lor să restabilească ordinea publică" în zone cu o rată crescută a infracţionalităţii.

Belgia marcheaza astăzi un record negativ. Un an de când nu mai are un guvern stabil, pe fondul disensiunilor între francofoni şi flamanzi privind viitorul ţării. Care ar putea fi soluţia încercăm să ne lămurim în 40 de minute.

La doua zile după ce ajungea în România, Mihai Necolaiciuc cel care a devalizat CFR-ul, un alt fugar de renume este repatriat din Indonezia de această dată. E vorba de fostul director al Gelsor, Nicolae Popa care a fost adus în ţară noaptea trecută, cu o aeronavă privată.

Emisiunea 40 de minute din 22 aprilie 2011