Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nouă milioane de români trebuie să voteze pentru ca referendumul din 29 iulie să fie valid

Dintre acestea 4,5 milioane trebuie să voteze în favoarea suspendării preşedintelui, pentru ca acest lucru să devină realitate. Sunt deciziile de astăzi ale Curţii Constituţionale pe care Guvernul anunţă că le va respecta.

Noi reacţii externe în urma schimbărilor politice de la Bucureşti.  Comisia Europeană îşi exprimă preocuparea privind situaţia din România după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu şi după decizia Curţii Constituţionale care validează această decizie.
François Hollande este astăzi la Londra, prima sa vizită oficială în Marea Britanie de la instalarea la Palatul Élysée. O vizită marcată de poziţiile divergente pe care se situează Franţa şi Marea Britanie în ce priveşte criza euro, impozitarea veniturilor mari sau protejarea cartierului financiar londonez City.
Promisiunile făcute Spaniei se materializează. Madridul va primi 30 de miliarde de euro pentru bănci, de la guvernele din zona euro. Acordarea acestui împrumut va aduce noi măsuri de austeritate. Minerii spanioli promit mâine o mobilizare sindicală fără precedent.
În Egipt, la două săptămâni de la primele alegeri prezidenţiale libere o nouă criză politică se produce. Parlamentul şi armata îşi dispută prerogativele, provocând îngrijorarea pe scena internaţională.
 

 
Emisiunea 40 de minute din 10 iulie 2012