Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O discutie-turnesol despre criză şi despre apa vie

business-air-22-martie.png

conf.univ.dr.Dumitru Bortun

Asistăm la criza profundă a unui tip de civilizaţie, nu una de supraproducţie şi nici una economico-financiară, în fapt, prăbuşirea unei civilizaţii, respectiv a civilizaţie industriale, în care au trăit părinţii şi bunicii noştri, iar ieşirea din această criză se va face în zgomot de arme, lacrimi şi turbulenţe, iată premisele discuţiei cu cel mai cunoscut şi reputat om de comunicare şi relaţii publice, de la noi, dl. Bortun.

Căderea comunismului a fost un semnal al acestui tip de prăbuşire, iar capitalismu se pare că se pregăteşte, dar dinspre Bill Gates, avem şi soluţia: capitalismul creativ, în locul acestor modele eşuate. care ar trebui  să combine interesul personal cu compasiunea.

Iar despre interesul general, planetar chiar, asupra chestiunii apei,în contextul zilei internaţionale dedicată apei / 22 aprilie, prin telefon, dl Herman Rosner, preşedintele CCI Covasna a reliefat, încă o dată, prin munca sa neobosită de promovare, noutăţile din mediul de afaceri covăsnean, aflate într-un mediu înconjurător extrem de ofertant, din perspectiva aerului, dar, nu mai puţin, a apelor solului. Sintagma "staţiunea celor 1.000 de izvoare de sănătate", iniţiată chiar de interlocutorul nostru, vorbeşte despre Covasna  ca factor de promovare naţională, atât turistică, cât şi ca a factor homenopatic, marele public trebuind să ştie că oferta balneo climaterică a judeţului poate combate consumul crescut de medicamente.

 

Invitaţii emisiunii "Business on air": în studio, conf.univ.dr.Dumitru Bortun şi, prin telefon, dl Herman Rosner, preşedintele CCI Covasna.