Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O Europă cu două viteze

rudi.jpg

Constantin Rudniţchi şi Adrian Mosoianu

Conceptul "o Europa cu două viteze" este tot mai mult o realitate în condiţiile în care există state membre care au parte de un tratament deosebit în ceea ce priveşte regulile şi normele europene. De asemenea, Europa cu două viteze desemnează situaţia evidentă de dezvoltare diferită a statelor Uniunii Europene.

Criza economică şi financiară a scos şi mai mult în evidenţă diferenţele dintre statele Europei. Parlamentul European şi Comisia Europeană caută soluţii pentru micşorarea decalajelor dintre statele europene şi pentru implementarea regulilor în mod egal. Pactul de competitivitate şi alternativa sa, pactul de creştere, sunt mijloacele cu care Europa încearcă să găsească soluţii pentru a instaura disciplina financiară şi, în acelaşi timp, a găsi căile de relansare a economiei.
 
 Invitat: Adrian Mosoianu, senior editor, revista "Săptămâna financiară", de la Bucureşti. Interviu de la Bruxelles cu doamna Noelle Lenoir, preşedinte think thank "Cercle des Europeens", fost ministru al afacerilor europene. Interviu realizat de Laura Bretea, project manager, Europuls.

 

 

 

Urmăreşte înregistrarea video a întregii emisiuni.

 
Emisiunea Profit sau pierdere din 23 martie 2011