Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


In perspectiva alegerilor prezidentiale din 2012, Guvernul de la Paris devine unul pur de dreapta

Bătăllia pentru bugetul Uniunii Europene a intrat în linie dreaptă. Se încearcă din nou astăzi găsirea unui acord între Parlamentul European şi statele membre.
În Grecia partidul socialist condus de premierul Georges Papandréou a câştigat la limită, cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale.
Stimularea consumului prin creşterea salariilor ar putea fi o variantă pentru revenirea economiei. Iată opinia economistului-şef al băncii naţionale Valentin Lazea.

Guvernul de la Paris devine unul pur de dreapta, clădit pentru a duce o campanie electorală conservatoare. Cu 18 luni înaintea prezidenţialelor din 2012, care se anunţă dificile pentru Nicolas Sarkozy, politica de deschidere spre stânga, promovată de preşedinte nu mai e de actualitate. In 40 de minute va spunem si ce a scris presa franceză pe marginea schimbărilor operate în nou cabinet Francois Fillon.

Bătăllia pentru bugetul Uniunii Europene a intrat în linie dreaptă. Se încearcă din nou astăzi găsirea unui acord între Parlamentul European şi statele membre, după ce săptămâna trecută nici una din tabere nu a fost dispusă la concesii. Despre ce procent de creştere vorbim şi spre ce vor fi direcţionaţi banii cu prioritate aflaţi în emisiunea din această seară.

În Grecia partidul socialist condus de premierul Georges Papandréou a câştigat la limită, cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale. Alegerile de ieri sunt considerate aproape un referendum asupra politicii de austeritate a guvernului, cabinet care cel mai probabil ar putea anunţa noi măsuri nepopulare având în vedere că deficitul public al ţării pe 2009 a depăşit 15% din PIB.

Stimularea consumului prin creşterea salariilor ar putea fi o variantă pentru revenirea economiei. Iată opinia economistului-şef al băncii naţionale Valentin Lazea. Lefurile bugetarilor ar putea creşte anul viitor cu 15 procente după ce în vara acestui an au fost reduse cu 25%.