Petrom a descoperit un zăcământ de gaze cu presiune ridicată în Oltenia

sonda-gaze-naturale.jpg

Petrom a descoperit un zăcământ de gaze cu presiune ridicată în Oltenia

Cu trei zile zile înainte ca Ministerul Economiei să vândă la Bursa de Valori  un pachet de aproape 10% din acţiunile deţinute la Petrom, compania anunţa că a descoperit în Oltenia un zăcământ de gaze cu un potenţial important. În cât timp ar putea fi exploatat dar şi care ar fi investiţia necesară l-am întrebat pe brokerul Radu Ciofu.

Scandalul News of the World continuă în Marea Britanie. Fostul redactor-şef al tabloidului, Andy Coulson, a fost reţinut în cadrul anchetei privind interceptările telefonice ilegale operate de publicatie. Devenit director de comunicare al premierului David Cameron în 2010, Coulson a fost nevoit să demisioneze, după un prim val de dezvăluiri privind interceptarea ilegală a convorbirilor unor personalităţi, în anii 2000.

Pe harta lumii apare o nouă ţară. După aproape 37 de ani de război civil, Sudul Sudanului devine de mâine un stat independent. Peste 98% din cele patru milioane de persoane chemate la urne, au votat pentru suveranitatea teritoriului. La orizont se prefigurează însă un nou conflict între cele două părţi: sunt în joc rezervele de ţiţei.

Decizia Ministerului Sănătăţii de a reduce cu 15% preţul medicamentelor pentru bolnavii cronic nu-i bucură pe aceştia din urmă. De la 1 august, distribuitorii ar putea sista vânzarea produselor în cauză şi s-ar putea orienta spre alte pieţe europene, unde şi-ar putea vine marfa la preţuri mai mari.