Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pledoarie pentru arbitraj, dar şi o perspectivă polisemantică a acestui termen

Apărută la prestigioasa editură de profil, Universul Juridic, lucrarea lui Tudor Chiuariu şi a Roxanei Giurea "Arbitrajul intern şi internaţional" a prilejuit o discuţie despre importanţa soluţionării litigiilor pe cale amiabilă în cadrul alternativei la justiţia statală şi avantajele de necontestat ale acesteia,în ceea ce priveşte resursele alocate de părţi.

Dar şi faţă de factorul încredere, şi acesta aflat în criză, în ultimii ani, pentru antreprenorii şi managerii români, atunci când ajung în situaţii litigioase cu alţi operatori. Cartea va beneficia şi de o suită de 4 lansări itinerante, prima în data de 3 aprilie, a.c., după cum am aflat de la Dan Marculescu şi investigăm, care mai este interesul pentru lectura de specialitate, în societatea românească.

O discuţie despre demonetizarea rolului tehnocratului din perspectiva fostului ministru şi actual deputat în Parlamentul României, care a reintrat în arena profesiei liberale din care provenea, o arenă, care pe alocuri, în activitatea sa profesională, ia forma unei arene sportive ,per se, atunci când reprezintă actori sportivi români sau internaţionali la Tribunalul Arbitraj Sportiv de la Laussane -- microbiştilor români, acronimul TAS, le spune, cu siguranţă foarte multe. Aspecte ale specializării a arbitrajului comercial, dar şi percepţii asupra cadrului economic actual, puteţi afla din ediţia de joi, 15 martie,a emisiunii Business ON AIR de la RFI România.

Invitaţii emisiunii Business on Air : Tudor Chiuariu,avocat partener la Chiuariu & Asociaţii, fost ministru de Justiţie, deputat în Parlamentul României, arbitru internaţional, şi Dan Marculescu, directorul de marketing al Editurii Universul Juridic.