Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pozitia Romaniei in negocierile viitorului buget european 2014- 2020

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu spune ca este posibil ca la intalnirea din 22-23 noiembrie sa nu se ajunga la nici un acord.

Consiliul European de la Bruxelles se va lovi de un mare obstacol şi anume poziţia intransigentă a Londrei. Premierul britanic David Cameron, pus sub presiune tot mai mare de grupul de parlamentari eurosceptici de la Londra, vine la Bruxelles cu misiunea să obţină o diminuare drastică a viitorului buget al UE.

Creditorii Greciei alaturi de ministrii de finante din zona euro nu au reusit sa ajunga la o intelegere care ar permite deblocarea ajutorului financiar acordat Atenei. Presiunea pentru ca o soluţie sa fie gasita sporeste avand in vedere că Grecia a respectat termenii acordului, inclusiv reducerea cheltuielilor şi creşterea taxelor.

“Dupa dealuri”, filmul lui Cristian Mungiu a ajuns si in cinematografele franceze. O ocazie pentru criticii de specialitate din Hexagon sa-si exprime pararea despre pelicula.

Premiul Lux pe 2012 decernat de Parlamentul European a fost acordat peliculei italiene “ Io sono Li”. Filmul prezinta povestea unei prietenii intre un pescar italian si o imigranta clandestina chineza.

Emisiunea 40 de minute din 21 noiembrie 2012