Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul grec Georges Papandreou remaniază Guvernul

george-papandreou.jpg

George Papandreou

Premierul grec Georges Papandreou urmează să anunţe noua componenţă a Guvernului elen la o zi după manifestaţiile de amploare faţă de noile măsuri de austeritate. Între timp, până la sfârşitul săptămânii, este de aşteptat ca Atena să primească o nouă tranşă din împrumutul în derulare cu FMI, 12 miliarde de euro.

Curtea Constituţională analizează astăzi proiectul prezidenţial de revizuire a Constituţiei. Atât Consiliul Superior al Magistraturii cât şi Uniunea Naţională a Judecătorilor din România au contestat unele prevederi din document, despre care spun că încalcă independenţa justiţiei. 

Europarlamentarii PSD sesizează Comisia Europeană în legătură cu refuzul Guvernului de a organiza un referendum pe tema reorganizarii administrativ-teritoriale a României.  Europarlamentarul Victor Boştinaru ne va explica cum poate Bruxelles să blocheze această iniţiativă a puterii.

Românii, bulgarii şi polonezii sunt printre cei mai nemulţumiţi europeni când vine vorba de serviciile companiilor de transport feroviar, indică un eurobarometru. Ei acuză durata mare a călătoriilor, lipsa curăţeniei din garnituri şi nerespectarea graficului de circulaţie.