Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul tunisian ar putea anunţa până la sfârşitul acestei zile componenţa noului guvern

tunisia.jpg

Premierul Mohammed Ghannouchi. AFP

Gestul ar reprezenta primul pas spre normalizarea situaţiei în ţară, după zile întregi de haos şi violenţe. Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului a sesizat instanţele în privinţa deciziei guvernului de a percepe contribuţii la CAS din pensiile mai mari de 740 de lei.

Cabinetul va fi unul de uniune naţională, format în colaborare cu opoziţia. Gestul ar reprezenta primul pas spre normalizarea situaţiei în ţară, după zile întregi de haos şi violenţe. Între timp luni a fost o nouă zi de proteste în capitala Tunis. Subiectul pe larg în 40 de minute.

În ţară, pensionarii militari s-au îmbrâncit cu jandarmii în cadrul mitingului organizat la Constanţa, în timp ce Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor împotriva Abuzurilor Statului a sesizat instanţele în privinţa deciziei guvernului de a percepe contribuţii la CAS din pensiile mai mari de 740 de lei. În fine, la Casa de Asigurări de Sănătate a muncipiului Bucureşti s-a iscat un scandal pentru că funcţionarii nu au respectat programul de lucru. Vorbim despre toate acestea în emisiunea din această seară.

Fondul Proprietatea se listează la Bursa din 25 ianuarie, cea mai mare acţiune de acest gen din istoria BVB. Mii de foşti proprietari îşi vor putea astfel valorifica acţiunile. Discutăm subiectul în 40 de minute.

Măsuri de securitate draconice în apropiere de Atena. Luni a început procesul celor 13 presupuşi membri ai mişcării Conspiraţia celulelor de foc. Respectivii sunt acuzaţi că ar fi trimis, la începutul lunii noiembrie, mai multe colete-capcană, având ca destinatari misiuni diplomatice din Atena dar şi lideri europeni.

Pe final de emisiune o să vă povestim şi despre un scandal de plagiat în care este implicat Patrick Poivre d'Arvor, fosta vedetă a canalului  francez TF1.

 
Emisiunea 40 de minute din 17 ianuarie