Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Prinţul William şi Kate Middleton s-au căsătorit

Atenţia întregii lumi a fost concentrată astăzi asupra Londrei. Prinţul William şi Kate Middleton, proaspeţi duci de Cambridge, şi-au unit destinele. Guvernul britanic a estimat că evenimentul a rivalizat cu un Campionat Mondial de fotbal. Două miliarde de telespectatori au urmărit ceremonia.

Un "larg acord" există la nivelul Uniunii Europene în favoarea sancţiunilor contra Siriei indica un oficial european. În primul rând, ar putea fi vorba de suspendarea ajutoarelor comunitare destinate autorităţilor siriene. Cei 27 oferă anual ajutoare de 210 milioane de euro şi împrumuturi Damascului. În plus, ar putea fi adoptate sancţiuni împotriva oficialilor responsabili de reprimarea protestelor.

Atentatul terorist din Maroc: Bilanţul victimelor a crescut la 16, majoritatea cetăţeni străini. ONU condamnă ceea ce numeşte un "atac duşmănos".

Piaţa europeană a muncii se deschide de la 1 mai pentru cetăţenii statelor care au aderat în 2004 la Uniunea Europeana. Cei interesaţi vor putea lucra de acum înainte fără permise speciale în toate ţările membre. Comisia Europeană nu se aşteaptă la fluxuri masive de imigranţi din cele opt state.

Federaţia Franceză de Fotbal este acuzată de acţiuni discriminatorii, după ce influentul site Mediapart a dezvăluit că Direcţia tehnică naţionala din cadrul FFF, inclusiv selecţionerul Laurent Blanc, au aprobat în secret limitarea numărului de jucători francezi de origine africană şi nord-africană din echipele naţionale.

 
Emisiunea 40 de minute din 29 aprilie 2011