Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Protest în sprijinul culturii

Aproximativ 20 de persoane, reprezentanți ai Coaliției Sectorului Cultural Independent, o platformă informală care reunește în jur de 12 organizații culturale din București și Cluj-Napoca, au protestat marți 4 septembrie 2012, printr-un "flashmob" la Ministerul Finanțelor, față de reducerea bugetelor instituțiilor culturale și desființarea TVR Cultural, depunand teancuri de căƒrți la intrarea în clădire, cu mesajul "Ați zidit cultură vie!".

Protestul de astăzi a fost anticipat și de scrisoarea deschisă semnată de Coaliția Sectorului Cultural Independent, o scrisoare transmisă publicității pe 31 august, care vorbește despre proiectul de Ordonanța de Guvern intrat în dezbatere publică prin care Ministerul Finanțelor Publice (MFP) propune ca Loteria Română să nu mai vireze 2% din încasări către Administrația Fondului Cultural Național (AFCN). Despre motivele care au dus la protestul de azi a vorbit Valentin Panduru cu Raluca Pop, membră a Coaliției Sectorului Cultural Independent.
 
Un protest în sprijinul TVR Cultural și a instituțiilor culturale ce ar putea rămâne fără fonduri, va avea loc miercuri și la Cluj-Napoca.

 
Valentin Panduru in dialog cu Raluca Pop.