Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raport ANAF: Preţurile carburanţilor au crescut nejustificat pe tot parcursul anului trecut

Fiscul anunţă că va începe verificări la marile companii petroliere. Unda de soc tunisiana:circa 15 mii de persoane au ieşit în stradă, pentru a cere plecarea lui Hosni Mubarak, aflat la putere din 1981.

Preţurile carburanţilor au crescut nejustificat pe tot parcursul anului trecut, o majorare în medie de 20%. Este rezultatul unei analize realizate de ANAF care în aceste condiţii anunţă că va începe verificări la marile companii petroliere. Dan Suciu analist The Money Channel spune că aceste inspecţii  ale fiscului nu vor duce la ieftinirea preţului la pompă. Un interviu în 40 de minute.

Succesul "Revoluţiei de Iasomie" din Tunisia, în urma căreia a fost îndepărtat dictatorul Ben Ali i-a mobilizat şi pe tinerii egipteni. Circa 15 mii de persoane au ieşit în stradă, pentru a cere plecarea lui Hosni Mubarak, aflat la putere din 1981. Protestele s-au soldat cu patru morţi. Ministerul egiptean de Interne a interzis orice nouă manifestaţie.

Elita politică şi din lumea afacerilor este reunită de miercuri la Davos, în Elveţia pentru o nouă ediţia e Forumului Economic Mondial. O agendă încărcată despre care vă vorbim în această seară.  

Ministerul Turismului vrea să promoveze Bucureştiul şi în special  centrul istoric al Capitalei. Intenţia este de a atrage cât mai mulţi turişti din afară. Consultantul în turism Traian Bădulescu spune la RFI ce l-ar determina pe un străin să viziteze oraşul.

Franţa va investi până în 2020 zece miliarde de euro în dezvoltarea primului său proiect eolian marin. Unul din cele mai mari şantiere de acest gen din lume este aşteptat să genereze 10.000 de locuri de muncă.

 
Emisiunea 40 de minute din 26 ianuarie 2011