Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raport CE: România a înregistrat progrese în lupta împotriva corupţiei

Raportul interimar  al Comisiei Europene de monitorizare pe justiţie subliniază progresele făcute de România în privinţa corupţiei. Rămân însă bile negre când vine vorba de judecarea cazurilor de corupţie la nivel înalt. Vă prezentăm în 40 de minute reacţii pe subiect din tabăra puterii dar şi a opoziţiei.

La Sofia ministrul de externe spune că guvernul este mulțumit de raportul interimar și acceptă recomandările constructive conținute în el. Documentul recunoaște într-un mod clar eforturile guvernului Borisov în domeniul  combaterii crimei organizate, apreciază partea bulgară. Amănuntele vin de la corespondentul RFI Petio Petkov.

Vineri şi sâmbătă au loc lucrările G20 la Paris. Principalul subiect de discuţie vizează reforma sistemului financiar. Responsabilii francezi ar dori să ajungă la o serie de rezultate concrete pentru a pune capăt dezechilibrelor mondiale.

Tot în această seară vorbim şi despre cum s-a gândit Comisia Europeană să simplifice regulile pentru accesarea de fonduri în cercetare. Miza este reducerea birocraţiei pentru cercetători şi IMM-uri.

Emisiunea 40 de minute din 18 februarie 2011